Nytt projekt om ensamföräldrars ekonomi


Sveriges Makalösa Föräldrar genomför i skrivande stund ett projekt finansierat av Ungdomsstyrelsen, i syfte att starta mötesplatser för ensamföräldrar. Läs Mötesplatsens egen blogg här http://motesplatsen.makalosa.org/
Nu startar vi inom kort ett nytt projekt, finansierat av Konsumentverket, i syfte att skapa en större medvetenhet kring privatekonomin vid separationer och som ensamstående förälder. Vi vill också skapa ett kunskapsunderlag just vad gäller ensamstående föräldrars ekonomi, fokuserat på vissa grupper, samt utarbeta metoder för att förebygga ekonomisk utsatthet vid separationer och som ensamförälder.
Vi ska i städerna Stockholm, Göteborg och Malmö genomföra två öppna möten samt i städerna Helsingborg, Norrköping och Umeå (samt ev. fler) genomföra ett öppet möte, för alla intresserade ensamföräldrar, där vi i första hand vill informera om budget- och skuldrådgivning, konsumentlagstiftning och en hållbar privatekonomi. Seminarierna arrangeras av oss, men vi använder oss av kommunala skuld- och budgetrådgivare. Vi ska i samband med detta genomföra enkätstudie, riktat till alla deltagare, för att skapa ett större kunskapsunderlag just vad gäller ekonomi och risk för överskuldsättning vid separationer och som ensamförälder. Denna enkätstudies resultat ska vara underlag för djupintervjuer med ensamföräldrar. Resultatet av enkät och intervjuer blir till en rapport, där vi utarbetar metoder och strategier, t.ex. i form av informationsmaterial till föräldrar vid separationer. Detta kan slutligen bli ett komplement till de stödsamtal som erbjuds separerande föräldrar och den information som ges av Försäkringskassan; båda två stöd som bl.a. SoU-utredningen från i år visat inte är tillräcklig. För mer information, kontakta generalsekreterare Sophia Lövgren, gs@makalosa.org.

Populära inlägg i den här bloggen

Politiska aktivister använder social media bäst

Vara, inte göra