2012 blir ett makalöst år!


Sveriges Makalösa Föräldrar 2011/2012: Vi avslutar ett framgångsrikt år och förbereder oss inför ett makalöst år!
Sveriges Makalösa Föräldrar har haft ett intensivt år 2011! Nu förbereder vi oss för ett än mer intensivt och innehållsrikt år 2012! Vi satsar alla våra resurser på uppåt, framåt och med glädje! Vi kommer att arbeta strategiskt för att höja vårt medlemsantal, för att skapa bättre lokal förankring och erbjuda mer utvecklade medlemsförmåner. Vi kommer också omsätta all vår gedigna kunskap kring bland annat självhjälpsgrupper och stödverksamhet i form av flera projekt och verksamheter.
Framåt våren kommer vår trogna kanslist Bengt Berglöv gå i pension, vilket är något vi naturligtvis ser som en stor förlust men samtidigt unnar vi honom denna ”långledighet” för det är han väl värd! Han efterträds då av vår nyanställda kanslist och administratör; Maria Lönn. Maria är heltids-ensamförälder och statsvetare med lång erfarenhet av arbete inom bland annat regeringskansliet. Vi tror att Maria kommer att bli en viktig och värdefull del i vår verksamhet. Hon kommer under våren bland annat arbeta med att utveckla vårt medlemsregister, genomföra vår kommunstudie inför Almedalen och utveckla nya strategier vad gäller vårt politiska påverkansarbete.
Vi kommer också under år 2012 verka för att bibehålla vår kompletterande resurs i form av Ingrid Eneheim, som även är anställd som samordnare för Stockholms Lokalförening och som är erfaren personalhandläggare m.m. Ingrid kommer under våren vidareutveckla vissa medlemsförmåner som många medlemmar efterfrågat samt i viss mån starta upp nya nätverk.
Vi kommer också genomföra vårt projekt Mötesplatsen i Stockholm, med en nyanställd projektledare i form av Helena Johnzon, erfaren av projekt, opinionsbildning och policy-frågor. Helena ska då självfallet arbeta med just projektet, som syftar till att skapa nya mötesplatser för ensamföräldrar (främst för nya grupper av ensamföräldrar och i nya områden), men vår målsättning är att dels omvandla detta projekt till kärnverksamhet och dels utveckla nya projekt.
// Generalsekreterare & fil dr Sophia Lövgren
Som en inspirerande avstamp inför nya året väljer vi att stänga dörren för år 2011 genom att sammanfatta en del av förra årets händelser:

Opinionsbildande aktiviteter i Sverige
13 deltaganden i konferenser m.fl. med annan intresseorganisation (UNICEF, Nätverket för Barnkonventionen, EAPN Norden, Socialdepartementet, Sveriges Kvinnolobby, Sensus, Ungdomsstyrelsen, Framtidsstudier, Feministiskt Initiativ, Ideell Arena/Vetenskapsrådet, BRIS, Ungdomsstyrelsen)
4 debatter eller paneldebatter (TCO, Miljöpartiet, FoFF, UNICEF)
3 nätverksarbeten (Socialstyrelsens UPP-centrum, Ungdomsstyrelsen, EU2020)
4 rådsmöten (Brukardelegationen, Jämställdhetsrådet, Socialstyrelsens Stora Rådet)
4 politiska påverkansmöten och/eller -evenemang (Vänsterpartiet, Almedalen, Centerpartiet, Miljöpartiet)

Opinionsbildande aktiviteter i Europa
1 europeiskt symposium (Consultation Symposion) i Bryssel (Measures to Combat Educational Disadvantages), arrangerat av Europeiska Kommissionen
1 europeisk konferens om barnfattigdom i Wales, arrangerat av Eurochild
2 erfarenhetsträffar Europa (Franska EU-parlamentariker)
1 europeisk konferens om Socialfonden i Bryssel, arrangerat av CEDAG/INSSP
1 europeisk konferens om fattigdom och sociala orättvisor i Budapest, arrangerat av EU

Organisatoriska externa aktiviteter (styrelsearbete, strategiarbete m.m.) i Sverige
10 styrelsemöten/årsmöten (IDEA, Ideell Arena, EAPN Sverige)
18 planeringsmöten inför ev. projekt, remissvar, artiklar och/eller samverkan (Allmänna Barnhuset, Svenska Kyrkan, ABF, Familjerätten, SAMBA, Sveriges Kvinnolobby, FoFF, PIFF, RFSU, RFSL, Femmis, Sensus, Arbetsförmedlingen, Forum för frivilligt socialt arbete, Nätverket mot Utanförskap, Försäkringskassan)
12 deltaganden i nätverk och kompetensutvecklande verksamheter (GS-nätverk, personalchefsnätverk, IDEA, TEDx, Forum för frivilligt socialt arbete, Sensus)

Organisatoriska interna aktiviteter (styrelsearbete, strategiarbete m.m.) i Sverige
6 styrelsemöten/årsmöten (riksstyrelsen Makalösa Föräldrar)
4 projektverksamheter (politiskt familjekollo, öppet hus, projekt familjeläger, utställning frivilligåret)
7 uppstarter av familjenätverk eller träffar med lokalföreningar
1 kurs för lägerledare och kontaktpersoner
5 planeringsmöten med samverkande parter ang. intern organisationsutveckling

Populära inlägg i den här bloggen

Politiska aktivister använder social media bäst

Vara, inte göra