Flickornas Dag


Förslag finns att skapa en International Day of the Girl 22 september. http://www.europeforgirls.eu/
Syftet med att skapa en flickornas dag är att forskning visar att just arbete mot flickor, och resurserna till flickor, är nyckeln i att kunna minska fattigdomen.
Flickor är dubbelt diskriminerade som barn och som flickor. Genom att uppmärksamma flickornas situation, ökar vi chansen att förmedla viktig kunskap.
Naturligtvis har både flickor och pojkar samma grundläggande mänskliga rättigheter, det handlar alltså inte om det. Men flickor får oftare inte gå i skolan, får generellt sämre medicinsk vård, får oftare undernäring, utsätts oftare för våld och övergrepp, tvingas oftare in i äktenskap eller säljs som sexslav samt utsätts oftare för HIV. Allt detta tydliga strategier för varför flickorna bör få en egen dag.
Välrenommerade Hans Rosling visar dessutom tydligt på att mer arbete för att öka kunskapen att föda färre barn, hjälper hela världen.
Det verkar bara vara Sverigedemokraternas Kvinnoförbund som vill slopa Internationella Kvinnodagen... http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-kvinnor-avskaffa-kvinnodagen_6606902.svd

Populära inlägg i den här bloggen

Politiska aktivister använder social media bäst

Vara, inte göra