Jobba Hemma


Klimathot och inte minst storstädernas luftkvalitet kräver ett minskat resande. Många människor tillbringar dessutom mycket tid varje dag till att sitta i köer m.m., för att kunna åka till och från jobbet. Att jobba hemma innebär att arbetsresor och klimatpåverkan drastiskt minskar, men också att trängsel i kollektivtrafik och köer under rusningstrafik minskar. Detta skulle få märkbar effekt i Stockholm, där vi varje dag får nya invånare motsvarande två SL-bussar. För den person som inte tar sin bil till jobbet en-tre dagar i veckan, och istället arbetar hemma, kan minska sitt klimatutsläpp med 0,4-1,1 ton per person och år.

Dessutom tror Sveriges Makalösa Föräldrar att det också kan ha flera positiva effekter på småbarnsförälderns – och då särskilt ensamförälderns - vardag.

Nu finns tekniska förutsättningar för att många anställda snabbt och effektivt, och även i många fall relativt billigt, ska kunna arbeta hemma en dag i veckan. Vad som nu efterfrågas är förändringar kring ledarskap och attityd. Därför har Sveriges Makalösa Föräldrar, tillsammans med ett hundratal andra organisationer och företag, anslutit sig till Jobba Hemma-Dagen 6 februari.

Vi stödjer Jobba Hemma Dagen!

Läs mer på Facebook.


För mer information:

Generalsekreterare Sophia Lövgren, gs@makalosa.org, 0702-023010

Populära inlägg i den här bloggen

Politiska aktivister använder social media bäst

Vara, inte göra