Delat barnbidrag skapar nya konflikter


Flera remissinstanser har i sina svar angående delat barnbidrag lyft fram faran att fattiga mammor och barn ska komma i kläm, samt att ett nytt system ska skapa nya konflikter: http://rod.se/myndigheter-oroliga-f%C3%B6r-delat-barnbidrag-0

Sveriges Makalösa Föräldrar hävdar ju detsamma, vilket vi lyft upp sedan SoU:n Fortsatt föräldrar kom 2011. Möjligheter att förhindra utbetalning till föräldrar som inte tar ett ekonomiskt ansvar, utan bara håvar in pengarna, kommer enligt Uppsala universitet bli mycket begränsade.

Vad som förbises är det faktum att en separation ofta är resultatet av svårigheter att kommunicera. Och ytterligare ekonomiska "strider" riskerar bara att ytterligare förstöra dialogen.

De som förespråkar delat barnbidrag vill med detta ge tydliga signaler att båda föräldrar har delat ansvar. Lagstifta i så fall kring föräldradagarna, dela t.ex. upp i tre delar. Och börja med att grundligt utreda hur detta kan bli för den grupp kvinnor som lever under hot och våld, först av allt.

Populära inlägg i den här bloggen

Politiska aktivister använder social media bäst

Vara, inte göra