Internationella Frivilligdagen och konferensen i Wales


MED STORT TACK FÖR ALLT NI GÖR, PÅ INTERNATIONELLA FRIVILLIGDAGEN!!!

Jag har i veckan varit på konferens i Wales, om barnfattigdom. Följande saker har bl.a. skett under denna konferens:

Makalösa Föräldrar är nu deltagare i Eurochild Thematic Working Group Family and Parenting Support. Genom detta deltagande får vi tillgång till viktig kunskap och får göra vår röst hörd.
Nästa år ska denna arbetsgrupp arbeta med att utveckla en rapport om NGO:s ”inspirerande praktiker”, som ska vara till hjälp för de som vill. En grund i dessa inspirerande praktiker är vetenskapligt underbyggda metoder och säkerställandet av objektiva mätmetoder.
Arbetsgruppen ska också utveckla ett Europeiskt År för Familjen (finns redan i flera länder).
Makalösa Föräldrar är också deltagare i Eurochild Thematic Working Group Child and Youth Participation. Vi återkommer med mer information.

Nästa år har Makalösa Föräldrar erbjudits att delta i First European Conference on Parenting Support, i Haag, arrangerat av Netherlands Youth Institute. Poängen för oss att vara med i denna konferens om informellt och formellt föräldrastöd, är att vi med våra stödgrupper, självhjälpsgrupper, familjenätverk och projektläger kan berätta om våra erfarenheter. Vi återkommer med mer information.

Jag ”knöt nära band” med en irländsk NGO för single parents, som varje år erbjuder en veckas kurs i ”ensamföräldraskaps-stöd”. Vi har blivit erbjudna att söka platser i denna kurs, och om vi får finansiering för detta kommer vi att försöka få iväg 1-2 st. Finns intresse för detta (en vecka i april/maj, utan barn, på Irland, med krav på att kunna både utförligt avrapportera samt ideellt arbeta med detta för oss) anmäl till admin@makalosa.org
Jag ”knöt också nära band” med en spansk NGO för single parents, och de vill också gärna föra diskussion på vilket sätt vi kan inspireras av varandra.


Populära inlägg i den här bloggen

Politiska aktivister använder social media bäst

Vara, inte göra