Månadsmail september (lite sent men välmenat)


Hej alla! Hoppas ni alla mår bra!
Jag ber er betrakta detta mail samt det mail i förrgår och igår som September månads informationsmail! ;o)
Och även betrakta det mail som skickades relativt nyss som inget mail alls… ;o)
Svårt att läsa nedan? Läs pdf-filen eller gå hit:


Medlemsenkäterna
Som ni sett har vi påbörjat en analys av medlemsenkäterna, och vi kommer också att fortsätta analysera det digra och viktiga materialet. Stort tack till både nuvarande medlemmar (där 50 st. lottades ut för en presentbok) och till gamla medlemmar (där presenten var ett års medlemskap).
Vi kommer under veckorna som går återkomma till det underlag vi numera har, som i sig utgjort plattformen för 2012 års Uppåt – Framåt – Med glädje vision för Sveriges Makalösa Föräldrar. (Passa också gärna på att svara på veckans fråga: http://www.makalosa.org/)
Vi har fått flera goda idéer att arbeta vidare med, t.ex. möjligheten att skapa regionala distrikt, för att bl.a. erbjuda informationsträffar till alla nya medlemmar – något många bett om, vilket vi naturligtvis hoppas även lokalföreningarna och familjenätverken också vill inspireras av. Ni kan läsa mer samt ta del av enkätresultaten här: http://www.makalosa.org/vart-arbete/projekt/organisationen-utvecklas-2011/


Att göra
Jag bifogar dels kontaktuppgifterna till er alla, som troligtvis behöver uppdateras. Läs igenom och maila admin@makalosa.org om det ni vill ha ändrat. Ta gärna del av vår politiska handbok, som inte uppdaterats på ett tag, och läs igenom och återkom om det finns något ni kan tänka er bidra med.
Titta gärna på er hemsida! http://www.makalosa.org/lokalt/ Många medlemmar påpekar hur tomt det är. Ni kan både lägga ut grundläggande information om er verksamhet samt närmaste aktiviteterna. Behöver ni hjälp, maila web@makalosa.org.
Hör också av er om ni känner till någon som skulle bli en utmärkt moderator i vårt forum; admin@makalosa.org.


Hösten 2011
Hösten 2011 lovar mycket gott, inte minst från det faktum att mycket bra aktiviteter redan tagit plats. Sveriges Makalösa Föräldrar finns nu, efter väldigt intensivt politiskt arbete från min sida, med som deltagare i minister Nyamko Sabunis Jämställdhetsråd, förutom den plats vi redan har hos minister Maria Larssons Brukardelegation. Det är oerhört viktigt att vi som intresseorganisation för ensamföräldrar är med i politiska dialoger om både jämställdhetsarbete och om barnfattigdom. Vi har därmed direkta möjligheter till att föra fram våra synpunkter!

Vi har också genomfört två stora projektläger, ett i somras riktade till ensamföräldrar som ville utveckla sin föräldraroll och ett i höstas riktade till ensamföräldrar som ville utveckla sina möjligheter att påverka politiskt lokalt och kommunalt. Vi kommer att följa upp dessa projektläger med ett nytt läger i Almedalen, juli 2012, riktade till ensamföräldrar som vill ytterligare utveckla sin förmåga och kompetens till direktpåverkan gentemot bl.a. politiker. Mer information om detta kommer längre fram, men vi kommer att bjuda in till ett medlemsmöte 19 november (stockholm) kl 13-15, så ni som kan anmäl er till admin@makalosa.org. Eftersom många bor utanför Stockholm, vill jag betona att det alltid finns möjligheter att med mig komma överens om att genomföra ett större evenemang nära er (t.ex. Örebro, även för Karlstad och Eskilstuna, Linköping, även för Norrköping och Jönköping samt region Skåne eller Göteborg.

Avslutningsvis så lanserar vi snart vårt medlemsforum, många medlemmars önskan, samt lägger ut annons om en ny tjänst som administratör och organisationsutvecklare, som är tänkt att komma er till god del! Nästa riksstyrelsemöte är 13/11 i Malmö; maila gärna en liten rapport om er verksamhet innan 1/11, tack!


Våren 2012
Så, vad händer våren 2012? Ja, förutom stor förhoppning med ett livaktigt medlemsforum och en entusiastisk administratör/organisationsutvecklare, så finns det flera större aktiviteter som mycket väl kan gå i lås:
·        Jag har sökt ett större projektanslag hos Konsumentverket och om det går igenom kommer v i samverkan med Kronofogden kunna genomföra större seminarier i minst tio städer, som fokuserar ensamföräldrars ekonomi.
·        Jag för diskussion tillsammans med främst två medlemmar om att söka pengar för ett projekt för att starta en hjälptelefon, för medlemmar att ringa och prata om föräldraskap, separationer osv. Vi kommer söka pengar senast våren 2012.
·        Tillsammans med en engelsk ensamföräldraorganisation har vi sökt EU-pengar för att bedriva ett större projekt vad gäller ensamföräldrar och svårigheten att antingen få fast anställning eller heltidstjänster.
·        Viktiga datum: Riksstyrelsemöte 14-15 januari i Småland, Medlemsmöte/motionsworkshop 4 februari, Riksstyrelsemöte 25 februari i Stockholm samt årsmöte 14-15 april i Göteborg!


Sprid gärna detta mail till övriga medlemmar!

Populära inlägg i den här bloggen

Politiska aktivister använder social media bäst

Vara, inte göra