Pressmeddelande: Intresseorganisation utestängd från demokratisk dialog

Måndagen den 6 december sker en hearing i socialförsäkringsutskottet kring sjukförsäkringarna. Det är det inte många som vet om. Den informationen finns t ex inte på regeringens hemsida.
Sveriges Makalösa Föräldrar har förgäves försökt få komma till denna hearing. Vi har fått vaga besked om att orsaken till varför vi inte får komma är för att hearingen sker i en för liten lokal, men trots att vi fått löfte om att man ska återkomma om ev. en större lokal har ingen därefter hört av sig.
Vi har t.o.m. bett om att åtminstone endast få vara åhörare, utan gehör.
Vid förnyad kontakt från vår sida fick vi besked om att hearingen var inställd för att minister Ulf Kristersson skulle till Bryssel. Nu ska Ulf Kristersson enligt hans kalendarium till Bryssel, men detta har vi senare förstått inte ändrar på hearingens tid.
Ett fåtal andra organisationer är inbjudna, vilka och hur många är det olika besked om. Vår generalsekreterare fick veta 18 st. men en engagerad medlem fick veta sex st.
På grund av hearingens doldhet kan vi alltså vare sig närvara, få rapport om eller få vår röst hörd under hearingen. Detta trots att vi ändå har mycket engagemang i de frågor som tas upp, i och med många av våra medlemmars ensamförälderskap och övriga situation.
Vi tycker detta agerande är att i allra högsta grad är att undergräva demokratin och kräver snarast klara besked kring vad det egentligen är som gäller kring hearingen, varför det varit så svårt att få information om denna, varför det varit i allra högsta grad ovilligt att få oss inbjudna och hur ett nytt, mer öppet hearing ska planeras bättre.

För mer information, generalsekreterare Sophia Lövgren
sophia.lovgren@makalosa.org
08-7201414

Populära inlägg i den här bloggen

Politiska aktivister använder social media bäst

Vara, inte göra