Vad Fredrik Reinfeldt inte vill förstå eller låtsas om

Nedan citat tydliggör väldigt mycket, både vad gäller moderaternas ideologi och deras innovativa framtidsperspektiv.

1. Arbetslösa väljer egentligen fritid, dvs. de "väljer inte jobb". De är i grunden lata.
2. Människor behöver pengar som drivkraft. Att t.ex. arbeta av andra drivkrafter förekommer inte.
3. Ju fler som arbetar mer, desto bättre blir det för vårt samhälle. Det innebär att ett samhälle där alla vuxna arbetar dygnet runt, är ett perfekt samhälle. Och ständig tillväxt är det enda viktiga.
4. När näringslivet får mer vinst, skapar de fler jobb.

Men, tyvärr Reinfeldt, det är inte så samhället fungerar.
1. Människan är i grunden en aktiv varelse, som vill bidra med att skapa, både för sig själv och för den större kontexten. Det är upp till vårt samhälle att skapa möjligheter att arbeta, samt att förebygga negativa faktorer som påverkar människor att gå mot sin natur, t.ex. leva destruktivt.
2. Människor behöver sällan ekonomi som drivkraft, utan tycker (när en viss nivå är nådd) att andra faktorer är långt viktigare, t.ex. nöjdhet, flexibilitet, gemenskap.
3. Det finns ett max-tak för hur mycket vår planet orkar med att vi producerar. Därför är tillväxt inte alls en lösning, utan vi behöver fokusera på hållbarhet ur alla aspekter.
4. Det är numer väl bevisat att när näringslivet får mer vinst, så stoppar de det i sin egen ficka. De investerar inte och de skapar inte fler jobb.Populära inlägg i den här bloggen

Vad gör en generalsekreterare?

Fredrik Reinfeldts personlighet: näringslivet garanterar välfärd bättre än politiker

Sharbat Gulas ögon...