Tydliga organisationer skapar välmående

En tydlig organisation, med klara mål och förväntningar på den anställde, är en grundläggande men tidigare förbisedd faktor för ett gott arbetsliv.
Folkhälsovetaren Cathrine Reineholm har i sin avhandling i arbetslivsforskning vid Linköpings universitet. fokuserat välmående på jobbet. Hon ville veta vad det är som får oss att må bra, och tittade på tusentals enkäter från elva organisationer.
Flera av hennes resultat bekräftar tidigare forskning och kan förefalla föga överraskande, exempelvis att den som själv kan styra över sitt arbete mår bättre.

Detta resultat går ju väl hand i hand med IDEA:s fråga kring målstyrd arbetstid, dvs. friheten att själv förlänga sin arbetstid inom ramen för verksamhetens behov, och med en kontinuerlig dialog med arbetsgivaren.

Cathrine Reineholm konstaterar att ett självständigt arbete är bra, men bara om du vet vad du ska göra och vilka förväntningar du har på dig. Om detta är otydligt har du ingen glädje av en hög egen kontroll av arbetet.
Tydlighet är viktigt för välmåendet eftersom dagens arbetsliv, med krav på flexibilitet, snabba ryck och många lösa anställningar 
Att fungera i arbetsgrupper har också blivit viktigare, och därmed kraven på social kompetens och samarbetsförmåga. En väl fungerande arbetsgrupp befrämjar också hälsan hos de anställda.
Cathrine Reineholm har också undersökt rörligheten i arbetslivet och hittar här två diametralt motsatta orsaker till att människor byter jobb: Antingen söker man sig från enformiga jobb – eller så är jobbyten ett led i karriären. Hög rörlighet på en arbetsplats kan alltså antingen bero på tråkiga jobb eller möjligheten till karriär.
I ytterligare en studie har hon, tillsammans med doktoranden Daniel Lundqvist, tittat på chefers arbetsvillkor jämfört med medarbetares. De finner att första linjens chefer stressas av ungefär samma förhållanden som medarbetarna, troligen beroende på att både medarbetare och första linjens chefer jobbar i verksamheten, medan högre chefers villkor är annorlunda. För att skapa en god arbetsmiljö och en hälsosam arbetsplats behöver man byta fokus från enbart individnivå till att även inbegripa organisatoriska förutsättningar.
Avhandlingen heter ”Psychosocial Work Conditions and Aspects of Health.
KONTAKT
Cathrine Reineholm nås på 0708-592204 och cathrine.reineholm@liu.se

Populära inlägg i den här bloggen

Politiska aktivister använder social media bäst

Vara, inte göra