Missvisande löften från en politiker utan framtid

Carl B Hamilton skriver i dagens SvD om hur s genom en ideologisk kampanj beskriver den relativa fattigdomen.

Missvisande mått på klyftor http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/missvisande-matt-pa-klyftor_8396958.svd

Jag förutsätter att s svarar, men slås av den ideologiska kampanj Hamilton själv bedriver.

"Alliansens regeringstid ger oförändrade inkomstklyftor med högre inkomster och högre tillväxt. En röst på s innebär att majoriteten får det ekonomiskt sämre."

Inget om att majoriteten seriösa forskare menar att tillväxten kan inte ske i den takt som är nu, för snart passerar vi för alltid gränsvärden för en hållbar miljö. Inget om  de ca 60,000 sjukskrivna som kallt utförsäkrades och fick klara sig bäst de ville. Inget om de ca 1,2 miljoner medborgare som nu finns i Kronofogdens system för att de inte klarat av att betala sina räkningar. Och då pratar vi motsatsen till Lyxfällan.

Finanspolitiska rådet, och professor Anders Björklund, menar att alliansens politik medfört "anmärkningsvärt gynnsamma fördelningseffekter". Jag tror mer på professor Tapio Salonen som menar att arbetslösa som fått det mycket fattigt stigit från åtta till 28% de senaste sju åren och att 12% av de svenska barnen nu lever i ekonomisk och social utsatthet.

Jag tror mer på rapporter från Kronofogden, Stadsmissionen, Svenska Kyrkan, SocialPolitik, Verdandi m fl.

Eller kanske det med anmärkningsvärt gynnsamma fördelningseffekter menas 15%-iga ökningen av s k "svenska dollarmiljonärer" det senaste året, numera ca 70,000 st?

Nej, en modig och andvarsfull politiker pratar om solidariteten som krävs, för vårt samhälle, för vår jord, för vår framtid.

En röstsugen politiker, som inte behöver stå till svars om trettio år, pratar om ständigt ökad tillväxt.

Populära inlägg i den här bloggen

Politiska aktivister använder social media bäst

Vara, inte göra